Workshop 'hond en kind'

In deze leerzame workshop leert je kind om te gaan met honden.

Over de kind en hond cursus

Wanneer je een hond in huis hebt zijn kinderen daar vaak druk mee bezig. Ze zijn gek op honden en vooral als het nog kleine puppies betreft. Ze willen de pup het liefst de hele dag wel knuffelen. Er zijn echter wel wat gedragsregeltjes waar de kinderen zich aan moeten houden. Wanneer een kind leert hoe er met een hond of puppy omgegaan moet worden, zal dit de band tussen hond en kind alleen maar versterken.

Bij deze cursus zijn kinderen vanaf 6 jaar (en ouder) welkom. We gaan hier spelenderwijs met de kinderen en honden commando’s aanleren. Bij deze cursus is het de bedoeling dat zowel de kinderen als de honden respect voor elkaar krijgen. Als een kind de lichaamstaal van de hond leert te herkennen zal het kind bijvoorbeeld ook zien wanneer de hond even géén zin heeft om te spelen. Erg belangrijk!

Deze cursus is erg belangrijk omdat kinderen vaak niet weten hoe ze met de hond om moeten gaan. Door een speelse opzet is het voor zowel het kind als de hond een leuke leerzame cursus. Ook zullen we verschillende spelletjes gaan doen met kind en hond zodat de kinderen duidelijk de grens gaan zien wat er wel en niet mag en kan met een hond.

Schrijf je in voor deze cursus

Rechtstreeks vanaf de website!

Over Hondenschool Sammie

Bij hondenschool Sammie in Utrecht staat plezier met je hond voorop. Onze medewerkers hebben veel ervaring met het trainen van dieren. We trainen alle dieren, dus ook Hoog Risico (HR) rassen, zoals bijvoorbeeld Pitbulls, Staffords en Bull Terriërs. Als officieel hondengedragstherapeut heeft hondenschool Sammie ervaring met deze rassen en heeft ze gedegen kennis om deze honden verantwoord te trainen.

Trainster en eigenaresse Samantha kan samen met jou je puppy gewenst gedrag aanleren, of je volwassen hond ongewenst gedrag afleren. Daarnaast biedt Hondenschool Sammie nog diverse andere diensten aan zoals een uitlaatservice, kind- hond trainingen en gedragsconsulten.