Detectiecursus

Bij detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken en deze op een juiste manier aan te duiden door middel van een aangeleerde indicatie.

Cursus detectie bij Hondenschool Sammie

Bij detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken en deze op een juiste manier aan te duiden door middel van een aangeleerde indicatie. De laatste jaren wordt detectie steeds populairder als hondensport. Het is enorm populair aan het worden onder veel honden eigenaren. Het is afgeleid van de bijvoorbeeld de douane honden op Schiphol die worden ingezet voor narcotica. Tijdens een cursus detectie leer je de hond een zelf gekozen geur aan. Dit gaat in overleg met de instructeur van jouw hondenschool. Er zijn hierbij veel mogelijkheden, zoals koffie, vanille, steranijs, wiet etc. Uiteindelijk is het ook mogelijk meerdere geuren aan jouw hond aan te leren.

Naast het aanleren van een geur is het belangrijk dat de hond een duidelijk indicatie heeft wanneer hij de geur gevonden heeft. Bij hondenschool sammie besteden wij veel tijd aan het aanleren van de juiste indicatie. Zonder een duidelijke indicatie zal het voor de geleider lastig zijn om in een later stadium zelfstandig zoekingen te doen.

Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen een cursus volgen. Daarnaast zijn ook honden met gedragsproblemen welkom, zoals uitvallen naar mensen of honden. Tijdens examens en wedstrijden zien wij alle rassen, van chihuahua tot Deense dog. Het is afhankelijk van de individuele eigenschappen van de hond hoe goed hij zijn neus kan gebruiken.

Als je wilt kunnen we ook met vaste doelen werken naar een examen toe. Ook is er de mogelijkheid om bij ons de geurproef examen af te nemen.

Boek meteen een detectiecursus!

Rechtstreeks vanaf de website.

Geen evenementen gevonden!

Over Hondenschool Sammie

Bij hondenschool Sammie in Utrecht staat plezier met je hond voorop. Onze medewerkers hebben veel ervaring met het trainen van dieren. We trainen alle dieren, dus ook Hoog Risico (HR) rassen, zoals bijvoorbeeld Pitbulls, Staffords en Bull Terriërs. Als officieel hondengedragstherapeut heeft hondenschool Sammie ervaring met deze rassen en heeft ze gedegen kennis om deze honden verantwoord te trainen.

Trainster en eigenaresse Samantha kan samen met jou je puppy gewenst gedrag aanleren, of je volwassen hond ongewenst gedrag afleren. Daarnaast biedt Hondenschool Sammie nog diverse andere diensten aan zoals een uitlaatservice, kind- hond trainingen en gedragsconsulten.