Intern

Vertoont jouw hond ongewenst gedrag? Laat je hond intern bij ons trainen door gedragstherapeut Samantha.

Over het intern opnemen van honden

Sinds kort nemen wij ook honden intern aan. Echter komen niet alle honden hiervoor in aanmerking en doe ik dit alleen als de eigenaren ook bereidt zijn daarna een traject met mij aan te gaan. 

We laten bij deze methode je hond een bepaalde periode bij ons in het gezin meedraaien.

Deze periode ga ik flink aan de slag met het probleemgedrag waar jij als eigenaar tegenaan loopt. 

Daarnaast krijg je theorieles door middel van gesprekken en praktijklessen. De bedoeling is dat jij als eigenaar het verder oppakt. Je krijgt hierdoor inzicht in het gedrag van jouw hond en ik leer jou als eigenaar hoe je met dit gedrag om moet gaan.

Een voorwaarde voor deze methode is dat de hond met kinderen om moet kunnen gaan, omdat de hond meedraait in ons gezin. 

Werkt dit altijd?
We zullen flink aan de slag moeten gaan. Je krijgt niet altijd het ongewenste gedrag eruit getraind. We proberen dan het ongewenste gedrag om te buigen naar gedrag wat voor zowel hond als eigenaar te doen is. Op een manier dat de hond zo weinig mogelijk stress ervaart. Daarnaast focussen we op de band tussen jou en jouw hond.

Als ik denk dat pijn de oorzaak is voor het ongewenste gedrag moet hij voor de behandeling eerst gecheckt worden door een dierenarts. 

Het kostenplaatje

 • Interne opname gedragstherapie €560,00

  Deze prijs is allesomvattend. • 7-dagen verblijf
  • Gedragstherapie
  • Twee privélessen
  • Hulp bij het vervolgtraject

  *Exclusief eventuele dierenartskosten als we denken dat pijn de oorzaak van het probleemgedrag is.

Over onze gedragstherapie voor honden

Plezier tussen hond en eigenaar staat bij ons centraal, net zoals positief trainen bij mij van groot belang is. Wij werken zonder dwang maar met beloningen.

Daarnaast werken wij volgens de nieuwe inzichten en ben ik gediplomeerd gedragstherapeut. Daarnaast leren we je de hond zijn gedrag en signalen te leren kennen. Ik leer jou om op een fijne en rustige manier in contact te komen met jouw hond en met wederzijds respect en vertrouwen samen te werken.

Tijdens onze intensieve begeleiding krijg je nieuwe inzichten over jouw hond en gaan jullie samen goed aan de slag. Daarnaast ben ik 24/7 bereikbaar voor vragen.

Deze Rottweiler heeft een angstagressieprobleem. Dit hebben we met hondengedragstherapie opgelost.

Over Hondenschool Sammie

Bij hondenschool Sammie in Utrecht staat plezier met je hond voorop. Onze medewerkers hebben veel ervaring met het trainen van dieren. We trainen alle dieren, dus ook Hoog Risico (HR) rassen, zoals bijvoorbeeld Pitbulls, Staffords en Bull Terriërs. Als officieel hondengedragstherapeut heeft hondenschool Sammie ervaring met deze rassen en heeft ze gedegen kennis om deze honden verantwoord te trainen.

Trainster en eigenaresse Samantha kan samen met jou je puppy gewenst gedrag aanleren, of je volwassen hond ongewenst gedrag afleren. Daarnaast biedt Hondenschool Sammie nog diverse andere diensten aan zoals een uitlaatservice, kind- hond trainingen en gedragsconsulten.