Tosca van der Werff

Instructrice

Mijn naam is Tosca v.d Werff.

Mijn hele leven bestaat uit dieren met voornamelijk honden. Ik ben er zo gezegd mee geboren want toen liep er al een hondje rond.

In 1974 heb ik mijn eigen Duitse Herder gekregen en 14 jaar later kwam er een Duitse herder pup bij. Met deze pup ben ik echt gaan trainen bij een hondenschool en elke Zondag stonden we op het veld, weer of geen weer. Deze hond heeft mij in de wereld van de hondensport gebracht met het gevolg dat de honden die daarop kwamen(kruising Herder(s) en Mechelse Herders) ik elke week op het veld aan het trainen was soms met twee honden tegelijk. In Januari 2015 besloot ik de opleiding Kynologisch Instructeur te gaan volgen waar ik ook in Juni 2016 ben voor geslaagd. 

Naast het les geven op het veld in Groenenkan heb ik ook mijn eigen bedrijf(hondencoach) met als hoofdtak het Praktijkspeuren waar ik in 2016 mee ben begonnen met mijn eigen hond Romy en waar ik me helemaal in thuis voel. Daarnaast helpt mijn andere hond Djana mij met het begeleiden van honden (mensen) die hulp nodig hebben.

De hondenschool waar ik les gaf moest helaas stoppen. Op dat moment kreeg ik verschillende aanbiedingen om elders les te gaan geven zo ook van Samantha. Ik heb voor Samantha gekozen omdat ik daar ook zelf met Djana getraind heb bij Hondenschool Sammie en Samantha het al eerder gevraagd had dat ik ook bij Hondenschool Sammie les mocht geven.  Omdat wij kwa trainen ook op één lijn zitten heb ik ja gezegd en ik voel me daar ook helemaal “thuis”.

Bij Hondenschool Sammie geef ik op Dinsdag-Donderdag avond les in Groenekan op het veld. Ik geef les aan de Puppen-Basis- SHH- Gevorderden.

Om te relaxen heb ik als hobby fotograferen van honden. Paarden en springwedstrijden en het Motorcrossen.  En natuurlijk de heerlijke wandelingen met mijn honden op o.a  de Lek waar ze lekker kunnen zwemmen en met andere hondjes kunnen spelen.

Groetjes van mij en pootje van Djana en Romy.

Behaalde diploma’s/opleidingen:

 • Diploma Kynologisch Instructeur ( Kynocademy): 2015-2016
 • Certificaat  November 2016 (Kynocademy ): Probleem gedrag bij honden.
 • Certificaat December 2016( Kynocademy): Stress bij honden.
 • Certificaat Inleiding Praktijkspeuren Instructeur: April 2018 (Kynocademy)
 • Diploma Hondencoach  30 augustus 2017
 • Certificaat deelgenomen :Cursus EHBO bij dieren (hond-kat) : November 2017
 • Deelname Ontspannings massage voor de hond Februari: 2018
 • Certificaat Deskundig Voeding adviseur voor honden A: April 2018
 • Certificaat Inleiding Praktijkspeuren Instructeur April 2018
 • Certificaat deelgenomen aan: Balans en Coördinatie November 2019 Sam Turner (MG accademy)
 • Train de Trainer- Patrick slagboom (april 20223)
 •