Ruth Das

Instructrice

Hoi, ik ben Ruth! Sinds 2021 ben ik gediplomeerd kynologisch instructeur. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot hondengedragstherapeut. 

De reiswereld, waar ik werkte, werd flink getroffen door corona. Daardoor ging ik mij bezinnen op wat ik wilde en besloot dat tijd werd voor iets totaal anders Ik koos voor de hondenwereld, een passie die ik al mijn hele leven heb. Ik ben opgegroeid met honden (en katten, konijnen en allerlei andere dieren). Wij hadden belgische herders, waar ik altijd mee in de weer was. Na mijn studie ben ik veel gaan reizen, en paste een hond niet in mijn leven. Het kriebelde wel, dus zodra mijn leven stabiel genoeg was, was het tijd voor een eigen hond. Een klein maltezertje, die overal met mij mee naartoe kon. Deze is helaas overleden, en nu heb ik een superleuke labradoodle! Een herplaatser, dus ik kon meteen alles uit de studie gaan toepassen. 

Het lesgeven vind ik heel leuk, zo geweldig om te zien hoe mens en hond samen groeien, elkaar leren begrijpen, samen een band vormen. Communicatie over en weer is zo belangrijk. Wat verteld jouw hond jou? En begrijpt de hond wat je van hem wil? 

Onze wereld is ver verwijderd van het leven in de vrije natuur, en ook daar moeten wij onze honden in begeleiden. Het is zo fijn als je hond relaxed mee kan, en weet hoe hij zich moet gedragen. Dit moet alleen wel geoefend worden. Stel vooral alle vragen tijdens de les, want ik vind het ontzettend fijn dat ik daar ook mijn steentje aan kan bijdragen!