Puppytest voor fokkers

Puppytest voor fokkers

Als fokker wil je natuurlijk dat jouw pups zo goed mogelijk terecht komen. Aan de hand van een puppytest kun je door ons als hondenspecialist de karakters van de pups laten beoordelen.

Over onze puppytest voor fokkers

Als fokker wil je natuurlijk dat jouw pups zo goed mogelijk terecht komen. Aan de hand van een puppytest kun je door ons als hondenspecialist de karakters van de pups laten beoordelen. Op een leeftijd van 7 weken komen we bij u thuis langs. De pup is dan oud genoeg om om te kunnen gaan met de prikkels uit de test. Hij zit dan tussen zijn inprentingsfase en socialisatiefase in. Er wordt getest op het aangeboren gedrag en niet het eventueel al aangeleerde gedrag. De pups worden getest op oa sociaal gedrag, binding en volgzaamheid. 

Karakterprofiel van de pup
Aan het einde van de test komt er een bepaalde score uit die wijst op een aanleg voor bijvoorbeeld een hoge werklust. Belangrijk dat zo’n hondje dan bij eigenaren komt die wat met deze werklust gaan doen. Zo voorkom je dat ze na een jaar wellicht weer terug komen omdat hier niets mee gedaan is en hij wel heel vervelend werd. De score vatten we in een korte brief samen zodat u deze mee kunt geven aan de nieuwe eigenaren. Samantha heeft meerdere diploma’s behaald op het gebied van het afnemen van (puppy)testen. Voor meer informatie neemt u contact met ons op.

Interesse in een puppytest?

Neem contact op via: +31 85 00 41 13.