Hond gezond boxen

Elke maand netjes verpakt in de brievenbus

v.a. €8,50

v.a. €11,50

v.a. €7,50

Bestellen

Formulier niet gevonden

Belangrijke informatie: de kosten voor onze gezondheidsboxen worden maandelijks in rekening gebracht via een maandelijkse incasso. Wij hanteren één maand opzegtermijn waardoor er na opzeggen altijd nog een volgend termijn in rekening zal worden gebracht voor je abonnement stopt.

Productbeschrijving

Milbemax
Milbemax tabletten doden rondwormen, haakwormen, zweepwormen en lintwormen. Daarnaast is dit middel inzetbaar tegen longwormen bij honden.

Biologische tekenband
Deze vlooien-/tekenband is 100% GIFVRIJ, tot 4 maanden werkzaam, regenbestendig en heeft een fysieke werking op zogenaamde ectoparasieten. Het maakt de parasieten immobiel, waardoor ze uitdrogen. Deze band bevat dus geen insecticiden, waardoor hij veilig is voor mens en dier.

Advantix
LET OP: Niet gebruiken bij pups van minder dan 7 weken of 1,5 kg lichaamsgewicht. Niet gebruiken bij katten. Niet gebruiken bij overgevoeligheid van de werkzame bestanddelen of één van de hulpstoffen.

Advantix spot-on oplossing voor hondenElimineert vlooien, teken en bijtende luizen. Weert teken, muggen, zandvliegen en stalvliegen af. Vermindert het risico op overdracht van leishmaniosis en ehrlichiosis bij honden.

Elke pipet van 2,5 ml bevat: 250 mg imidacloprid, 1250 mg permethrine. Voor de behandeling en de preventie van een vlooieninfestatie (C. anis, C. felis) en voor de behandeling van bijtende luizen (Trichodectes canis) bij honden. Op de hond aanwezige vlooien worden gedood binnen één dag na de behandeling.

Een éénmalige behandeling voorkomt verdere vlooieninfestatie gedurende 4 weken. Het diergeneesmiddel kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen vlooienallergiedermatitis (VAD).Het diergeneesmiddel heeft een persisterende acaricide en afwerende doeltreffendheid tegen infestaties door teken (R. anguineus en I. ricinus gedurende 4 weken en D. reticulatus gedurende 3 weken).Door de vecorteek R. sanguineus af te weren en te doden, verlaagt het diergeneesmiddel de kans op besmetting met de ziekteverwekker Ehrlichia canis. Dit verlaagt het risico op ehrlichiosis bij honden. In studies werd aangetoond dat het risico verlagend effect begint vanaf drie dagen na toediening van het diergeneesmiddel. Het effect houdt 4 weken aan.Het kan gebeuren dat teken die al op de hond zaten binnen 2 dagen na behandeling niet gedood worden en vastgehecht en zichtbaar blijven. Daarom wordt aanbevolen om teken, die al op de hond zitten op het ogenblik van de behandeling, te verwijderen om hen zo te beletten zich vast te hechten en een bloedmaaltijd te nemen.Één behandeling biedt een afwerende (anti-voedende) werking tegen zandvliegen (Phlebotomus papatasi gedurende 2 weken en Phlebotomus perniciosus gedurende 3 weken), tegen muggen (A. aegypti) gedurende 2 weken en C. pipiens gedurende 4 weken) en tegen stalvliegen (S. calcitrans) gedurende 4 weken.Vermindering van het risico op infectie met Leishmania infantum via overdracht door zandvliegen (P. perniciosus) gedurende een periode tot 3 weken. Het effect is indirect te wijten aan de activiteit van het diergeneesmiddel tegen de vector.

Dosering: De aanbevolen minimale dosis is: 10 mg imidacloprid en 50 mg permethrine per kg lichaamsgewicht.

Neem één pipet uit de verpakking. Houd de pipet rechtop, draai en verwijder het dopje. Het dopje er omgekeerd weer opsteken, draaien om het zegel te verbreken en het dopje opnieuw verwijderen.Terwijl de hond stilstaat de gehele inhoud van de pipet gelijkmatig op vier plaatsen op de rug van schouder tot staartbasis aanbrengen. Op elke plek de haren uit elkaar drukken totdat de huid zichtbaar wordt. Plaats de open zijde van de pipet op de huid en knijp zachtjes om een gedeelte van de inhoud direct op de huid te druppelen.Aanwijzingen voor een juiste toediening

Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Uitsluitend aanbrengen op onbeschadigde huid. Breng niet te veel op één enkele plaats aan; anders kan een deel van de oplossing van de zijde van de hond aflopen. Speciale waarschuwingen en overige informatie Lees vóór gebruik de bijsluiter.