Flygility in Utrecht

Flygility van hondenschool Utrecht is een superleuke hondensport die is overgewaaid vanuit Australië.

Over Flygility

Flygility is een hondensport uit Australië. Het is een combinatie van Flyball en Agility en is een superleuke manier om met jouw hond lekker actief te zijn.

Flygility lessen
De Flygility lessen bij Hondenschool Sammie zijn opgebouwd uit een introductieles en zeven praktijklessen. In de acht weken dat je deze Flygility cursus doet kun jij met jouw hond een heus Flygilitycertificaat verdienen.

Eerste les zonder hond
De eerste introductieles ben je van harte welkom, maar dan nog wel even zonder hond. In deze les wordt de basis van Flygility uitgelegd en de do’s en de dont’s besproken. Na deze introductieles kom je de eerste Flygility les beslagen ten ijs!

Combinatie van verschillende sporten
Flygility lijkt erg veel op Flyball maar is een combinatie van verschillende elementen uit Agility. Het is de bedoeling dat jouw hond zelfstandig een parcours van 30 meter lengte aflegt.

Teamwork en hindernissen
De hindernissen die gebruikt worden zijn zodanig dat deze geschikt zijn voor eigenlijk elke hond. Snelheid is niet zozeer belangrijk bij Flygility, het draait vooral om teamwork tussen jou en jouw hond. Om jouw hond het perfecte parcours te laten lopen is de grootste uitdaging!

Geschikt voor iedere hond
De hond moet zich goed kunnen concentreren en sociaal zijn. Hier zal tijdens de lessen dan ook aandacht aan gegeven worden. Flygility is geschikt voor nagenoeg elk ras, jong en oud, groot of klein!

Heb je een hond met een lichamelijke beperking of een hond die al wat strammer is door de leeftijd? Geen probleem! Hier houden we rekening mee met de opbouw van het parcours.

Schrijf je meteen in voor de cursus

Rechtstreeks vanaf de website!

Geen evenementen gevonden!

Over Hondenschool Sammie

Bij hondenschool Sammie in Utrecht staat plezier met je hond voorop. Onze medewerkers hebben veel ervaring met het trainen van dieren. We trainen alle dieren, dus ook Hoog Risico (HR) rassen, zoals bijvoorbeeld Pitbulls, Staffords en Bull Terriërs. Als officieel hondengedragstherapeut heeft hondenschool Sammie ervaring met deze rassen en heeft ze gedegen kennis om deze honden verantwoord te trainen.

Trainster en eigenaresse Samantha kan samen met jou je puppy gewenst gedrag aanleren, of je volwassen hond ongewenst gedrag afleren. Daarnaast biedt Hondenschool Sammie nog diverse andere diensten aan zoals een uitlaatservice, kind- hond trainingen en gedragsconsulten.