Kerstin Steinhart 

Instructeur Hondenschool Sammie Utrecht

Als instructeur heb ik op de hondenschool veel plezier met eigenaren en hun honden. Eigenaren probeer ik hun hond te leren begrijpen zodat ze een fijne relatie met elkaar krijgen en behouden. Aan de hand van praktijksituaties en oefeningen leer ik eigenaren kijken naar hun honden en naar andere honden. Wat is honden lichaamstaal? En wat is de reden dat jouw hond reageert? Wat kun jij daar aan doen? Ik coach vooral de eigenaren zodat ze zelfreddend worden en zelf oplossingen vinden. De pup is maar één keer jong, als je aan het begin veel tijd aan de opvoeding besteed heb je daar altijd plezier van. Meer begrip, inzicht en kennis over je eigen hond helpt om samen te werken en een team te vormen. Enorm interessant om te zien hoe een proces verloopt. Uiteraard met veel voldoening immers hond en mens zijn daardoor (nog) gelukkiger met elkaar. Prachtig toch? 

Op zondagmiddag geef ik hersenwerk aan de asielhonden van het Dierenasiel in Amersfoort. De honden daag ik uit met puzzels, zoekopdrachten en andere denk spelletjes zowel lichamelijk als geestelijk. Doel is om honden te helpen om angsten te overwinnen, meer zelfvertrouwen te krijgen en leren omgaan met spannende situaties. Honden hebben plezier en worden beter plaatsbaar.

Waarom ben ik hondentrainer geworden?  In 2008 ben ik begonnen bij Dierenopvang Amsterdam met asielhonden uitlaten en ontspanning bieden. Na mijn verhuizing naar Utrecht ben ik na de opening bij Dierenbescherming Centrum Amersfoort DBCA weer verder gegaan met honden uitlaten. Later is dat vooral hersenwerk en ontspanning bieden aan asielhonden geworden. Daarnaast heb ik als gastgezin voor DBCA tijdelijk honden opgevangen, de derde hond per november 2014 is bij mij gebleven, Trees een angstige onzekere Jack Russel op leeftijd met een flinke rugzak.  Ik wilde meer weten en doen met en voor honden. Voor mij was het een logische stap om hondentrainer te willen worden. Honden hebben rust en stabiliteit nodig. Onze samenleving is erg druk: veel prikkels en afleiding. Mensen hebben vaak te snel hoge verwachtingen van hun hond(en) waardoor het regelmatig verkeerd gaat tussen mens en hond. Vertrouwen en goed contact tussen hond en baas is essentieel om te kunnen leren. Mens en hond zijn beide individuen die ieder een gebruiksaanwijzing en wensen hebben. Cursisten wil ik graag leren respect te hebben voor elkaar. Behoeftes van de eigen hond en de eigenaar op elkaar afstemmen door goed gedrag te stimuleren en te belonen.  Stabiele honden en eigenaren is wat ik graag wil bereiken.  Samen speuren we naar oplossingen. 

Opleidingen en workshop  

  • Diploma hondentrainer (2017) (cursus)
  • BAT training van Monique Bladder gevolgd met mijn hond. (workshop)
  • Speuren naar mensen*speuren naar geuren*balans en coördinatie (workshop)
  • TTouch  (workshop)
  • Fly ball.  (workshop)
  • pubers en hormonen 1 (Sam Turner oktober 21)
  • pubers en hormonen 2 (Sam Turner oktober 21
  • angst voor honden (Judith oktober 21)
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00