Flygility Hondenschool Utrecht

Kom jij ook bij hondenschool Sammie op les?

flygility

Flygility Hondenschool Utrecht

Flygility hondenschool Utrecht is een superleuke nieuwe hondensport die is overgewaaid van Down Under. Deze hondensport is een combinatie tussen Flyball en Agility. Het is een superleuke manier om samen met jouw hond lekker actief bezig te zijn. Lees hier meer over onze Flygility cursus.

Flygility lessen

De Flygility lessen bij Hondenschool Sammie zijn opgebouwd uit 1 introductieles en 7 praktijklessen. In de 8 weken dat deze Flygility cursus doet kun jij met jouw hond een heus Flygilitycertificaat verdienen. De eerste introductieles ben je van harte welkom, maar dan nog wel even zonder hond. In deze les wordt de basis van Flygility uitgelegd en de do’s en de dont’s besproken. Na deze introductieles kom je de eerste Flygility les beslagen ten ijs!

Flygility lijkt erg veel op Flyball maar is een combinatie van verschillende elementen uit Agility. Het is de bedoeling dat jouw hond zelfstandig een parcours van 30 meter lengte aflegt. De hindernissen die gebruikt worden zijn zodanig dat deze geschikt zijn voor eigenlijk elke hond. Belangrijk bij Flygility is niet zozeer de snelheid. Het draait vooral om teamwork tussen jou en jouw hond. Om jouw hond het perfecte parcours te laten lopen is de grootste uitdaging! De hond moet zich goed kunnen concentreren en sociaal zijn. Hier zal tijdens de lessen dan ook aandacht aan gegeven worden.

Flygility is geschikt voor nagenoeg elk ras, jong en oud, groot of klein! Heb je een hond met een lichamelijke beperking of een hond die al wat strammer is door de leeftijd? Geen probleem! Hier houden we rekening mee met de opbouw van het parcours.

Na de beginnerslessen is er ook een doorstroom mogelijk naar de vervolglessen.

Praktijklessen Flygility

  • Aanleren Flyball-bak
  • Losse elementen beheersen
  • Zelfstandig werken van de hond
  • Beheersbaarheid van de hond
  • Parcourstraining
  • Spel en samenwerking tussen hond en eigenaar

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00