Blog

Nieuwsbrief Hondenschool Sammie november 2016

Hondenschool Sammie
Beste hondeneigenaren. Het is al enige tijd geleden dat er een nieuwe nieuwsbrief is geweest.
 We gaan de nieuwsbrief in een nieuw jasje steken en gaan vanaf nu bloggen .Veel plezier met lezen

Nieuwe website

Hondenschool sammie is druk bezig om een nieuwe website op te zetten, hebben jullie nog suggesties of opmerkingen? Wij horen ze graag ?

Nieuwe instructeur bij Hondenschool Sammie

Sinds een aantal maanden hebben we een nieuwe instructeur genaamd Anne  die ons team komt versterken. Anne stelt zich hieronder even in het kort voor :

Hai, mijn naam is Anne Gijsbertsen. Ik woon samen met mijn vriend en Oudduitse Herders Azra (3) en Lux (2) in De Meern. Ik ben Kynologisch Instructrice en geef sinds kort diverse (fun)cursussen bij Hondenschool Sammies.

Na het behalen van mijn diploma dierenartsassistente paraveterinair ben ik HBO Dier en Management gaan studeren. Daarna ben ik gaan werken bij een Hondendagopvang i.c.m. een Hondenschool. Hier heb ik mijn kennis weten te verbreden betreft management, hondengedrag en het trainen/opvoeden van honden.

Verder vind ik het ontzettend leuk om verschillende cursussen/workshops en lezingen te blijven volgen om up to date te blijven in de altijd bewegende hondenbranch. Of het nou ontwikkelingen zijn omtrent nieuwe methodes, inzichten, fysiologie of (rauwe) voeding, ik vind het ontzettend interessant maar vooral erg leuk om mij hierin te blijven verdiepen.

Waarom een hondenverzekering?

Ik krijg heel vaak vragen over een hondenverzekering. Ik heb even een aantal dingen uitgezocht en het hier kort voor jullie beschreven.

 

De laatste jaren zijn de kosten voor medische ingrepen bij honden gestegen. Dat betekent dat wanneer je hond enige vorm van medische zorg benodigd heeft, de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Zo ben je voor castratie of sterilisatie van je hond al snel 200 euro kwijt. Er zijn kosten die je redelijkerwijs kan inschatten, aangezien vrijwel iedere hond bepaalde basis zorg nodig hebben. Het is daarnaast fijn dat je goed bent verzekerd op het moment van onverwachte kosten, zoals operatie kosten. De hoogte van operatie kosten zijn onder meer afhankelijk van de dierenarts, het gewicht, geslacht en uiteraard de aandoening.

Omdat je helemaal dol wordt als je een verzekering zoekt voor je hond , ben ik terecht gekomen bij onderstaande site .. op deze site kan je meerdere verzekeringen vergelijken en kiezen welke het beste bij u en uw hond past ?

http://www.hondenverzekeringvergelijker.nl 

Nieuw bij Hondenschool sammie : relax o dog

Dit jaar ook te verkrijgen voor vuurwerkangst:

Relax-o-Dog geluidsmodule voor diepe ontspanning bij de hond

Relax-o-Dog geluidsmodule is een apparaat met geluid dat speciaal is afgestemd op het gevoelige gehoor van honden. De fabrikant heeft deze technologie in diverse stress situaties toegepast en heeft de Relax-o-Dog in een 5-jaar durend onderzoek- en ontwikkelingsperiode in samenwerking met dierenartsen, fokkers en kennelhouders ontwikkeld.

Relax-o-Dog laat de hond geluiden horen waardoor het dier zal kalmeren.

RelaxoDog werkt volledig draadloos en geeft geen bijwerkingen, ongeacht de leeftijd van het dier. De geluidsmodule kan zowel binnenshuis als ook buiten worden gebruikt. Met behulp van de bevestigingsband kan de Relax-o-dog ook in de auto worden gebruikt.

Met de RelaxoDog gaat de hond ontspannen de feestdagen en de jaarwisseling in. Het apparaat werkt niet alleen bij vuurwerk angst maar is tevens ook een zeer effectief hulpmiddel om een therapie voor honden te ondersteunen en zal angst en stress bij de hond verminderen.

De Relax-o-dog omvat:

 • Geluidsmodule (omschakelbaar hoorbaar/ niet hoorbaar voor de mens)
 • Powerbar
 • aansluitkabel voor stopcontact t.b.v opladen batterij
 • Instructie cd
 • Travel system

Bestel snel! Prijs : €129.95

Eventueel ook te huur voor €20 per week

Nieuw : cursus reactieve hond

Wat is een reactieve hond ?

 

Reactieve honden reageren direct en vaak heftig op de prikkels in hun omgeving. Een voorbeeld is uitvallen aan de lijn naar vreemde honden en/of mensen.

De cursus wordt gegeven door een gediplomeerd gedragstherapeut en we kunnen max 5 cursisten kwijt .

De cursus bestaat uit 3  lessen en de prijs is €60 euro . Voorafgaand aan de cursus krijgen jullie een vragenlijst toegezonden en na afloop van les 2 een kort verslag met tips en adviezen specifiek voor jouw hond.

We gaan diverse oefeningen oefenen en bekijken hoe we het gedrag kunnen minderen en misschien zelfs oplossen ..

De cursus wordt gegeven in Groenekan op donderdag avond .

De eerste cursus start 12 januari en bestaat uit 3 lessen die gegeven worden op : 12,19 en 26 januari  om 19 uur.

Wist je dat:

 • De neus van je hond heeft een unieke structuur net als mensen dat hebben op hun vingers. Je kunt een hond dus identificeren aan de hand van zijn neus.
 • Honden hebben 2 keer zoveel spieren in hun oren dan mensen. Ze hebben deze spieren ook wel nodig want hun oren zijn een belangrijk communicatie middel. Ook horen ze vele malen beter dan de mens. Een hond kan geluiden waarnemen die viermaal zo ver staan als wanneer mensen ze zouden waarnemen.
 • Honden zweten niet via de huid, wel via de tong en hun pootjes. Inderdaad.. je hond heeft zweetvoeten!
 • 70% van de mensen schrijven de naam van hun hond op de vakantiekaarten.
 • Een Afrikaanse wolfshond die bekend staat als de “Basenji” (zie foto) is de enige hond in de wereld die niet kan blaffen
 • De neus van een hond kan meer dan 100.000 keer sterker ruiken dan die van een mens.

Agenda Hondenschool Sammie

 • 28 november : nieuwe pup , puber en Gevorderden cursus
 • 15 december eindejaars fun workshop .. leuke workshop om 2016 af te sluiten.. wij zorgen voor fun en lekkere ollibollen ? kosten €10 per hond. De workshop duurt ongeveer 1 uur
 • 20 december nieuwe pup , puber , Gevorderden cursus
 • cursus reactieve hond : 12,19,26 januari
Word lid van mijn YouTube kanaal
Vind je het leuk om ons te volgen op YouTube ? Wordt dan lid van ons YouTube kanaal : https://www.youtube.com/channel/UCT8Q1d4_QDKY8uvXoP_8Mjg

Tot ziens bij Hondenschool sammie

 Wij hopen jullie snel te zien bij Hondenschool sammie:

 

# Gedragstherapie

# Hondenschool

# Dierverzorging aan huis

# Kind – hond cursus

# Privé lessen

# Puppy coach

# Konijnenpension

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00